Jaap Jong, Advocaat Arbeidsrecht, Zaan Advocaten

“De gevolgen van het verzuim spelen een belangrijke rol. Behalve stapels papierwerk loopt de werkgever het risico langdurig het loon van de zieke werknemer door te moeten betalen. Maar het is zeker niet allemaal kommer en kwel. Juist de kleinere werkgevers zijn vaak veel beter dan grote werkgevers in staat de omvang van het verzuim te beperken.”

Bastièn Penning, Accountant, Bizznizz Partners

“Door de werkkostenregeling goed toe te passen biedt het mogelijkheden om verstrekkingen aan het personeel te doen die voorheen belast zouden zijn. Zeker met oog op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid! Denk aan maaltijden bij overwerk, bedrijfsfitness, fiets van de zaak, stoelmassage, consumpties op de werkplek etc.”

Merlin Jurg, adviseur Duurzame inzetbaarheid & Vitaliteit, InReturn

“Vitale en betrokken medewerkers zijn de motor van een bloeiend bedrijf. Maar hoeveel doe je er als werkgever aan om ze ook vitaal en betrokken te houden? En wie z’n verantwoordelijkheid is het eigenlijk? Steeds meer werkgevers zetten een strategie in waarmee je het werkplezier en een gezonde werkomgeving stimuleert. Dat is interessant voor zowel de werknemer als de werkgevers.”

Aanmelden

Opgave kan via het onderstaande formulier.